Mantrailing Napló

Napló a videók alatt:1. alkalom: 2017. július 12. Gazdikeresés; Daru Piac, Szentendre


2. alkalom: 2017. július 15. Gazdikeresés, Budapest III. (kis drágám itt elrontotta, kerítés által megtört szagtól vissza-vissza akart menni a kiindulópontra az első keresésen, utána 4 bújást gyönyörűen megkeresett)

3. alkalom: 2017. július 19. Gazdikeresés, Budakalász (város széle, minden bújást szépen keresett, utolsón oktató túltolta direkt, de negatívat adott és visszajött nyomra ♥)

4. alkalom: 2017. augusztus 2. Intensity idegenkeresés; Nyár utca, Szentendre (panelek közti parkos terület, rövid bújások, kutya szépen dolgozott, nekem a pórázkezelés sokáig fog tartani, hogy jó legyen :D )

5. alkalom: 2017. augusztus 9. Intensity idegenkeresés; Duna Korzó, Szentendre (zárt kapu jelzés, pórázzal én jól összegabalyodtam, kutya ügyes volt, jelzése még nincs)

6. alkalom: 2017. augusztus 16. Intensity idegenkeresés; Pomázi Művelődési Ház (parkos terület, első alkalom, hogy olyan embert keresett, aki vadidegen volt számára, és nagyon ügyes volt, én viszont elrontottam, mert nem jól értettem, hova bújt a bújó az utolsónál, és visszahúztam a kutyát a nyomról, de beszéljen a videó :) )

7. alkalom: 2017. augusztus 19. Intensity idegenkeresés, Törökbálint (sok kereszteződés, kertváros, kutya szuperül ment, eddigi legjobban, nekem a szokásos problémám volt: pórázkezelés)

8. alkalom: 2017. augusztus 23. Intensity idegenkeresés, Széchenyi István tér, Szentendre (beszéljen a videó :) jelzés még nincs)
9. alkalom: 2017. augusztus 30. Intensity idegenkeresés, Széchenyi István tér, Szentendre (panelek, parkok)
A nyom (persze csak nagyjából, sajnos nem volt még mantrailing appem):
- A hosszú kék nyom az első hosszabb, egybefüggő keresésünk, és úgy kell elképzelni, hogy az első törés után egy hatalmas placc van, vékonyabb vonallal jelöltem egy nagyobb kitérőt, ahol Molly a téren lecsekkolt egy padon ülő lányt, majd utána visszavágtatott a nyomra és keresett tovább gyönyörűen.
- A pórázkezelésemmel rontok mindig bele, a tér előtt is ez történt, ekkor látta meg a lányt és ment lecsekkolni. Ami végülis nem baj, de ha én nem zökkentem ki, akkor szebben megy. :) Úgyhogy van mit gyakorolni.
- A hosszú nyom sikere után Molly jól elbízta magát és vontatott a rövideken. :D Nagyon szépen becsekkol minden irányt és kizárja a negatívot.

10. alkalom: 2017. szeptember 6. Intensity idegenkeresés, Szentendre, Daru piac (belváros, kisebb zöld foltokkal): Kevésbé vagyok erre a napra büszke. Bekapcsoltam a mantrailing appot és kipróbáltunk egy új hámot (amitől Molly bestresszelt én meg erre rátettem egy lapáttal a béna pórázkezelésemmel - kis húzásokra is lefordult a nyomról)... szóval döcögősen indult, második etapra a motivációja már megvolt, de alapvetően mindenre figyeltem csak a kutyára nem, szóval csak annyira voltunk jók, amennyit Molly kijavított a hülyeségeimből. :D Szóval szokás szerint ügyes volt. (Térképen kb a kis oldalra menő nyelvek ahova a bújó bújt, de a vége felé lévő kereszt egy olyan kereszteződés ahol minden irányba csekkolt és kizárta.)


11. alkalom: 2017. szeptember 9. Intensity idegenkeresés, Budapest, Infopark: Eddigi legszebb keresése szerintem. Szél volt, és buszról leszálló embertömegen keresztül meg padon üldögélő emberek között vitt az utunk, de ő nagyon céltudatosan ment a nyomon, elképesztően ügyesen. Nem csekkolgatott ki emberekre, és nagyon motivált volt. Se videóm nincsen, se appot nem nyomtam be, a múltkori alkalom miatt, és ezért teljesen Mollyra figyeltem, meg is lett a gyümölcse. :) Egy probléma volt, a nyers sprotnikat egészben adtam, ahogy eddig mindig, azonban most annyira túlpörgött és izgatott volt, hogy utána sikeresen kitaccsolta az egészet. Szóval legközelebb apróra darabolom!

12. alkalom: 2017. szeptember 13. Intensity idegenkeresés, Szentendre, Szegfű utca (bokros, füves terep): Ponyvás keresés (az első ponyvás keresése) és még sötét is volt. Bújó kétszer a ponyva alatt volt, harmadjára a ponyva egy kb. ember méretű bokrot takart le, de a bújó tovább ment. Molly mindent csodálatosan lekövetett, bár a nyomterületet előtte a többi bújáskor összejártuk, ezért egyszer régi nyomra tévedt, de pár méter után elkezdte körözve keresni a nyomszárat és visszament a jó nyomra. Jelzése még nincs, de az üres ponyvát hamar otthagyta és találta meg helyette az eltűntet. Nagyon büszke vagyok rá. :)

13. alkalom: 2017. szeptember 20. Intensity idegenkeresés, Békásmegyer (panelek között, parkos, betonjárdás): sötétben kerestünk, volt, hogy túltoltam, gyönyörű negatívot adott, volt hogy meg tudtam fogni rendesen a pórázt és tökéletesen nyomon ment. Erős közepes.

14. alkalom: 2017. szeptember 27. Intensity idegenkeresés, Pomázi Művelődési ház (parkos, a vége pedig egy kiásott gödör - építkezés) Megérkezett az új neonpink Biothane pórázunk, ami 7 méter. Eddig egy 5 méteressel dolgoztam, ezt most újra meg kell szokni.

15. alkalom: 2017. október 11., Intensity idegenkeresés, Bükkös part 34. környéke (városi betonos) Ügyes, de hagyom belerohanni a rossz irányba amikor becsekkol egy "arrébbfújt szagba".

16. alkalom: 2017. október 14., BMA Mantrailing Szeminárium, Bp. XXI. kerület, Tulipán utca környéke (parkos, földutas kertváros). Totális mélypont. Motiválatlan kutya, rövid intensity idegenkeresések. Izguló jómagam.

17. alkalom: 2017. október 18., Budakalász Szent István Templom (kertváros parkkal, betonutcákkal, füves szegélyekkel) Nagyon szuper együtt vadászós élmény, eddigieknél hosszabb nyomot dolgoztunk ki, csak mentem a kutya után és nem matekoztam. :)

18. alkalom: 2017. október 29., Recsk - Barkóczy kastély (épületben kerestünk) Nagyon szuperül dolgozik a kutty. Nagyon gyors negatívok.... :)

  • motiválás: https://youtu.be/sfr2q4_x9B4
  • keresés: https://youtu.be/fCElAgDRET4
  • ezek a délutáni keresésen készült videók, a délelőttin sok friss nyom volt előttünk, a sorban utolsó előttik voltunk, ott több helyre csekkolt be, adta a negatívot, mire bekanyarodott a bújóhoz (sötét kazánszoba), de összességében szépen kidolgozta az egészet, nagyon büszke vagyok rá. :) 
19. alkalom: 2017. november 1., Békásmegyer (puhatalajos intensity)

20. alkalom: 2017. november 11., Csepel Művek (magasjelzés)

21. alkalom: 2017. november 22., Pomázi Művelődési Ház

22. alkalom: 2017. november 25., Infopark - totál káosz pórázkezelés, viszont a kutya végig motivált, ment mint a gép

23. alkalom: 2017. december 2., Wekerle telep (rövid intensityk a pórázkezelés helyretétele végett, valamint végre leesett mit rontok el passzív segítségnél...)

24. alkalom: 2018. január 7., Csepel Művek - hámtól beparázós szar indítás, viszont végre nem futószáraztam a pórázzal

25. alkalom: 2018. január 10., Budakalász - "eltévedt" a bújó, Molly pedig olyan szépen követte azt a nyomot ahol a bújó ment, ahelyett amit én tudtam, hogy végre bele se nyúltam és nagyon jól ment minden. Az összes indítás jó volt, bár az első megint kevésbé volt lendületes.

26. alkalom: 2018. január 24., Szentendre, Bükkös part

27. alkalom: 2018. január 31., Pomázi Művelődési Ház: Szép munka, néhány csúnyább megakasztással...

28. alkalom: 2018. február 14., Szentendre, Nyár utca: Lelkes, jó tempó.

29. alkalom: 2018. február 24., Csepel, Toboz utca: Földutak, gyönyörű munka, teljesen elégedett vagyok.

30. alkalom: 2018. február 21., Budakalász, Szent István templom: Hirtelen ugató, acsargó kutyák miatt kisebb megtorpanás, de ezt leszámítva szép, pontos, lelkes munka.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése