2016. december 31., szombat

Viszlát 2016!

Idén sok mindent megvalósítottam kutyázás és magánélet terén is, illetve sok minden történt, ami miatt sikeres évnek tudom be 2016-ot. :)
Igaz, én nem járok kutyás sportversenyekre, de azért az agyi fárasztás kell az ebnek, szóval engedelmesezünk, trükköket tanítok és frizbizünk továbbra is. Mindig eltervezem, hogy megyünk versenyezni, de nem érzek kellő késztetést hozzá. Inkább zugkutyázom. :D A teljesség igénye nélkül íme néhány megvalósított terv:

Írtam korábban itt és itt az agárpályáról. Idén szorgalmasan látogattuk a Lelkes Edzőklub eseményeit. Nem is fejtem ki újra, csak annyit írok, hogy itt szereztünk magunknak olyan kutyahaverokat, akikkel később rengeteg közös programra jártunk még el idén, és remélem ez folytatódik jövőre is. (Berci, a dalmata és Peggy, a beagle)Idén végre aktívabb tagja lettem a Dalmata Mentésnek. Régóta szerettem volna többet segíteni, és idén végre adódott a lehetőség. Ezt sem részletezném nagyon, de ha esetleg nem követtétek eddig a Dalmata Mentést, akkor tegyétek meg, Mollyt is tőlük fogadtam örökbe 2013 májusában. :)

Bal oldalt Radar, korábbi gazdikereső - itt még a szocializáció előtt, iszonyú nyomulósan


Éééés igen! Majdnem 7 hónapja Molly nyerskoszton él! A fogköve lepattogott, a szőre kevésbé hullik, nem habzsol, minden szuper. Van hely a fagyasztóban a húsoknak, van beszerzési forrásom, és csak értetlenül állok, hogy miért nem voltam képes ezt megoldani már két évvel ezelőtt is. Nem tervezem, hogy valaha is újra tápot egyen bármelyik kutyám. Inkább a "PREY" felé tendálunk, zöldség-gyümölcsöt csak azt kap ami leesik az asztalról, helyette szőrt, tollat rostnak. Egy nap csak egyféle állatot eszik, de egyébként marha, nyúl, kacsa és ritkán csirke váltakozik. Májat nem kap, belsőséget keveset, vitaminport kap helyette, mellé halolaj, zöldkagyló. (A májba, belsőségbe belekötőknek, mert biztos lesz ilyen :) , ajánlom figyelmébe a dalmaták egyedi veseműködését, ugyanis az egyetlen fajta, ami a purint húgysavvá bontja és nem tovább, a máj és belsőség pedig purinbomba, én pedig nem kockáztatok)

Egy hetes nyerskoszt izmok

3 hónapja nyerskoszt :)

Írtam már a Dog Hájkingról is korábban, mégpedig ITT. Ezért ezt se ragozom tovább. Viszont idén Magyarországon is rengeteget túráztunk, a dalmaták tényleg hosszú távra lettek kitalálva. Ha én 20 km-t megyek, akkor ő 60-70-et, de egyszer tényleg akasztok rá telefont, hogy lemérje.Végül, de nem utolsó sorban: idén agilityzre járni is volt lehetőségünk. Heti egy edzés nem sok sajnos, néha még annyi se volt, viszont csupa jót kapunk, Molly nagyon ügyes és gyorsan tanul, tehát mindenképp folytatnám vele 2017-ben.

Nincs agilitys képünk :)


Csak a teljesség kedvéért magánéletileg többek között lediplomáztam, eljegyeztek, körbejártam Skandináviát, voltam a Szlovák Paradicsomban és költöztünk. :D 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése