2014. július 28., hétfő

Flydogs

Sziasztok!
Úgy elrepült ez a két hét szorgosan-dolgosan, hogy eszembe se jutott a blog. Voltunk lent megint a balatoni nyaralónkban, viszont most nem vittem kamerát biztonsági okokból. A kis border kész labdabolond, sőt a régi frizbit is neki adtam, mert gyakorlatilag fél perc alatt rájött, hogy ugyanúgy lehet hozni-vinni, mint a labdát: először a földön huzigáltam neki, aztán a levegőben, majd elkezdtem gurítani, de neki kicsit nagy még a korong mérete, ezért gyakran felborul a frizbi, mielőtt rendesen fogást találna rajta. Gyakoroltam vele huzakodós lasztival az ismert parancsszavakat, és állítom, hogy Mollyval szöges ellentétben, ha kiraknék egy labdát és egy jutifalatot, akkor Bodza a falatra se nézne.
Nem úgy Molly. Ő előbb felfalná a jutifalit, utána labdázna. Érdekes volt két kutyával egyszerre gyakorolni, míg Molly helyben maradt, Bodzával labdával gyakoroltam és Molly gyakran magára vette a parancsokat, de a hét végére ez javult, úgyhogy nagyon büszke vagyok rá. :) Úsztunk megint együtt a Balatonban, volt sok víziapport. Ránk szólt egy bringás foghegyről, hogy nem lehet kutyát behozni, szóval azt hiszem be fogok nyújtani kérvényt egy partszakaszra... mármint, hogy azon a partszakaszon lehessen kutyázni. Nevetséges, hogy 40 fokban alig van az országban hely, ahol legálisan lehet kutyával úszni (tehát kutya+gazdi EGYÜTT).

Fura volt az is, hogy míg a border nem akart úszni, azt nagyon élvezte, ha locsoltunk a kertben, beleugrott a vízsugárba, ugatta, elkapta. Mollyt egyszer locsoltuk le, utána ahogy nyílt a slag, már menekült is a ház másik oldalára. Viszont ő meg ha vizet lát, úszik. A border egész nap árnyékban van, persze rohangászik, Molly képes délben, 40 fokban kifeküdni napozni.


A kb. két héttel ezelőtti blogban írtam, hogy kaptunk frizbiket, amikkel azóta is szorgosan gyakorlunk. Most erről láthattok képeket, de előtte rövid összefoglaló:
Eleinte ugye egy darab frizbink volt, amivel gurított frizbit kapott el és hozott vissza. Amikor 100%-os biztonsággal ment ez illetve a levegőben kézben tartott frizbit is elkapta, akkor kezdődtek a kis dobások. Továbbá, eddig egy korongunk volt, most van több is, egy freestyle versenyen 5 a minimum, így tudunk gyakorolni arra, hogy mindig az újabbat figyelje, de a régit is hozza vissza. A kis dobások nagyszerűen mennek neki! Néha kicsit magasat dobok, de azokért is ugrik, és szerencsére jól érkezik vissza a földre. Mindenesetre mindig bemelegítem. Remélem előbb-utóbb ki tudunk látogatni egy flydogs edzésre. Kitaláltam mivel lehet őt felpörgetni/bekapcsolni, így mindig azzal kezdünk. Az engedelmes munkát sem hanyagoljuk, de suliba sajna nem voltam vele mostanában.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése