2014. július 1., kedd

Argos - találkozás Csepelen (VIDEÓ) + ÚJ korongok

Argos egy roti-németjuhász mix, BH vizsgával, rengeteg trükkel és frizbizni is tud. És a gazdija se kutya, szóval velük találkoztunk a múlt héten egy jó kis 3-4 órás kutyázásra. Volt úsztatás, gyakorlás és frizbizés. Eredetileg kutyás-szénabálás fotózásra mentünk volna, de a bálákat elvitték. Viszont így is születtek jó képek.

Molly szépen megmutatta a legmakacsabb formáját, dehát dalmata, miért is ne tenné? :D Argos viszont (bár szerintem mindig ilyen jófej) nagyon jó formáját mutatta.

A tónál kezdtük, Szilvi egy órán keresztül apportozott Argival (bár szerinte 20-30 perc telt csak el, míg meg nem mutattam neki az órát), Molly kábé fél órán keresztül szintén versenyt úszott a lasztikért, de utána megunhatta, mert inkább elment kacsákra vadászni meg ehetőt keresni, többek között valami siklótetemet is talált, úgyhogy jól le lett teremtve. Utólag belegondolva, ő csak büszkén hozta bemutatni nekem a szerzeményét, de látva a horrort az arcomon inkább eltüntette (volna) a nyomokat a gyomrába, amit persze nem hagytam...


A két kutya között a legszembetűnőbb különbség az volt, hogy Molly örökmozgó. Folyvást futkorászott össze-vissza, előrerohant 10-15 métert, majd bevárt, míg Argos spórolt az energiával. Igaz, ő is pockozott, Molly meg elleste a technikát.Úszás után visszamentünk a mezőre gyakorolni, de Szilvinek az az ötlete támadt, hogy örökítsük meg Molly futását, úgyhogy leültettük az ebeket, eltávolodtunk és behívtuk őket, hogy szemből készüljenek a képek. Jópofák voltak, szinkronpillanatokat sikerült elkapni.
Az ültetés része a nagy izgalmak miatt némi kívánnivalót hagyott maga után. :D

Molly-féle ülés


Aztán Szilviék engedelmeseztek és le a kalappal:


Miközben kajafüggő Molly koncentrált, hogy ő milyen feladatot kap.


Mikor végeztek, Szilvi elkezdte "belabdázni" Mollyt. Régi vágyam ugyanis, hogy lasztira is dolgozzon, ne csak kajára. Csipogós lasztival vagy frizbivel megy is, de most kaptunk pár új tippet.


Vééégre egyébként találkoztunk normális kiskutyásokkal, akiknek a kutyusa nem akart rögtön a nagyoknak esni, sőt nem is kapták fel őket, hogy "Jesszus, nagykutyák".Rendeltem Mollynak új frizbiket, ugyanis eddig mi csak egy darabbal gyakoroltunk, de egy freestyle versenyen minimum 5 kell. Molly nagyon ügyes volt gyakorlás közben, bár néha még elfelejti lerakni elém a frizbit, mielőtt elindulna a másik után, de azt hittem sokkal jobban össze lesz zavarodva és nem. Nem győztem kapkodni a behozott frizbiket a lábam elől, fel kell gyorsuljak a kutyámhoz. :) Na meg a dobást sem árt gyakorolni. A vizsgaidőszakban talán ha egyszer vettem elő a korongot neki, de most a dobásokból 10-ből 6-7-et elkapott, pedig a dobást is nemrég kezdtük. (Persze ne 70 méteres dobásokra gondoljatok, hanem max 4-5 méterre, nem is tudok nagyot dobni.) Íme a postacsomag kibontása utáni első pillanatok:Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése