2014. június 25., szerda

Az elmúlt 2-3 hét


Gazdi véééégre mindenből levizsgázott ügyesen, nagy nehezen átvészeltük ezt a három hetet, és minden visszatért a régi kerékvágásba. Másfél órás séták ki az erdőbe, mezőre, le a tóhoz vagy a Dunához. Nemsokára előveszem a bringát is, most, hogy nincs olyan meleg.

Nehéz összeszednem a gondolataimat, hogy mik történtek itt. Voltunk például párom szüleinél újra, de az akkori kánikula miatt a hűsölésé volt a főszerep. Nem volt lopható tök, szüretelni való szőlő vagy fáról leehető cseresznye, szóval Molly jobbára a füvet legelészte, napozott, vagy szundizott az árnyékban.

Egy hétre rá lementünk balatoni nyaralónkba, nagymamámmal, Bodzával, a border collieval és Mollyval. A két kutya nagyon egymásra talált, végig szájkaratéztak, futkároztak. A kicsi tanult a nagytól, a nagy meg együtt rosszalkodott a kicsivel. Többek közt ástak egy vagy fél méter mély gödröt a kertbe, hűsölés céljából:

A saras pofi és a feje mögött jobbra látható gödör összefügg. ;)

Hűsölés, mellső lábakkal a gödörben fekve, Bodza asszisztálásával.

A gödör másnap.

Sajnálom, hogy ez a kép ilyen homályos lett. Olyan mintha bunyó lenne, pedig csak játszanak. Bodza kiprovokálta a szájkaratét, Mollynak első nap nem sok nyugta volt a kis energiabombától.

Voltunk lent sétálni a Balaton partján is. Mivel még nem volt főszezon, kevesen voltak, senki nem szólt ránk, és a kutyák tudtak úszni is. Molly legalábbis. Bodza most találkozott először a vízzel, és hullámzott is, de úszott egy keveset ő is. Sajnos másnap kiderült, hogy begyulladt az egyik füle, úgyhogy antibiotikum-kúrára  lett ítélve. A víz egyébként abszolút "fürödhető", langyos volt és én is jókat úsztam, egyik este Mollyval együtt. Remélem lesz alkalmunk júliusban is, amikor több ember lesz a parton. Egyes lejáróknál van kint kutya bevitelét tiltó tábla, de volt, ahol nincsen, így ezt ki lehetett "játszani" és egyébként is meg van a véleményem arról, hogy mi mindentől lesz koszos a víz, és a kutyaúsztatás nincs a listámon.
Molly védjegye, a szív alakú folt a nyakán. :)
Bodza vizesen, de száradófélben.
Molly vizesen.
 Sétáltunk a naplementében is, és meg kell hogy mondjam, nagyon fotogén a két kutya és a sok futkározáson, úszáson kívül fotózgattam is. Hagytam Mollyt vadkacsára vadászni, erről videó is készült, hamarosan felkerül a blogba az is.
Akinek eddig nem volt tiszta, hogy hol van a szív alakú folt, hát tessék. :)


Két kutyát nem is olyan egyszerű sétáltatni, főleg, hogy az egyik folyton rástartol a vízre...

Nem lehet dalmata mellett unatkozni, itt az új szerzemény, a teniszlabda:

Molly rettenetesen nyugodt kutya. Egyszer sem kapott oda.
Egy élesebb kép a szájkaratéről.
De szent a béke, együtt rágják ugyanazt a botot. :)
Volt lopnivaló cseresznye is:
Hamarosan jelentkezem a többi videóval.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése