2014. április 10., csütörtök

Túra, bicikli, frizbi, trükkök

A mai bejegyzésben sajnos nem lesz annyi kép és videó, mint szerettem volna, mert sajnos kutyától független dolgok közbeszóltak, de majd pótlom a hiányosságot. Ahova videó tartozna, odaírom zárójelben, majd számon lehet rajtam kérni. :)

Múlt pénteken hazamentem anyuhoz a kutyával, és elcsórtam húgom biciklijét (pontosabban nekem adta a matek korrepetálásokért cserébe.. ;) ). Mivel rég laktam otthon, és a 4-es metró igencsak érintette a környéket, inkább pórázon indultunk el. Fogtam a kiképzőpórázt és a derekamra hurkoltam. Molly nyakörvébe csatoltam a karabinert, mert azzal mégis jobban korrigálhatóak a kitérései (még nem mertem a hámot, ne húzzon). (VIDEÓ lesz majd)

MOLLY ÚGY ÜGETETT A BICIKLI MELLETT, MINTHA VILÁGÉLETÉBEN EZ LETT VOLNA A DOLGA!

Egyszer keresztezett hátul, egyszer meg előttem akart kiszagolni a kerítésre, de utóbbinál már egy köhintés elég volt, hogy ne induljon el keresztbe. Hegyen-völgyön át tartotta a tempót, oda-vissza kb. 5 km-en (földút-betonút kombó, de betonnál inkább kitoltam őt a fűre). Közben tanítgattam a vezényszavakra: Lassíts, balra, jobbra, állj, cuppogás (gyorsításra)... 

Átmentünk tehát nagyimhoz is biciklivel, meglátogattuk Bodzát és elámultunk mekkorát nőtt és hogy kinyílt a csipája. Mollyt úgy hívta játékra a 3 hónapos border collie, hogy addig-addig piszkálta, míg Molly finoman (!) elkezdett vele szájkaratézni. Akkor aztán bevonult egy szék alá és onnan folytatta a pofozgatós-szájkaratés játékot a pöttyössel. Az elmúlt héten voltam Bodzánál egyedül is, elkezdtük tanítgatni, feladtam a házifeladatot a nagyimnak. :)

Szombaton megint túrázni voltunk, most a Gerecsében. Tatabányáról indultunk és oda is érkeztünk. Molly most szinte végig póráz nélkül ment. Általában 6-7 méteres körzetemben maradt, de néha azért vissza kellett őt hívjam. Egyszer valami madár után is elindult volna, de összességében elégedett voltam vele. Nagyon is. :)Kisebb nem volt...
Voltak ilyen pillanatok, és itt csak éppen belelendült... :DFelkerült a (lecserélendő) hám is. :)

Utána meglátogattuk egy barátnőmet, ahol két macska uralja a lakást. Molly jobbára közömbös volt, a két macska pattanásig feszült, de ha úgy alakulna, nem Mollyn múlna az összeszoktatás. :)

FRIZBI: Kedden áttörést értünk el. Mivel nekem is kell fejlődnöm a dobásokban, és nem mindig akad, aki segítsen, így úgy szoktam megpörgetni, hogy egyenesen pörögjön picit a levegőben, de max. 15-20 centire szálljon. Törpilla pedig ma egy ilyen dobásomat elcsaklizta. Eddig gurításokat kellett elkapnia és behoznia illetve a kezemből kellett elkapnia, úgy, hogy felugrik érte. Most a kezemtől elszállt a frizbi amikor ő elkapta, szóval rettenetesen büszke vagyok rá és kíváncsi leszek a fejleményekre. :) Videót majd akkor, ha már jól megy ez a három feladat  felváltva is.

TRÜKKÖK: Hogy ne unjon bele a frizbibe ki kellett találnom valami extrát. A bicikli és a futás nem fárasztja őt eléggé le, de kondija lesz tőle. Viszont ha agyban fárasztom akkor egyrészt nagyon kötődik hozzám, másrészt nem rombol a lakásban. Így jutottunk oda, hogy elkezdtem neki a héten tanítani a "Borul" trükköt, amikor is az oldalára kell borulnia. Az obedet is sokkal ügyesebben csinálja. Pontosan beül a lábam mellé, a marad is csudálatos: értsd: nem ugrik fel azonnal, ha valami történés van, szépen bevár, és egyre hosszabb ideig meg bír maradni a popóján (vagy fekve). Egy ismerős javaslatára az ültetésből hívom csak be, fektetésnél mindig visszalépek hozzá, vagy messziről előbb felültetem. A lábhoz parancsra néha le-lemarad de ez is javulófélben van. (Tervezek egy VIDEÓT, hogy miket tud már, és milyen ügyesen)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése