2014. április 26., szombat

Lovazás Mezőhegyesen

Húsvét után elutaztunk Békés megyébe, Mezőhegyesre egy szaktársamhoz. Molly teljesen jól viselte az egyórás budapesti tömegközlekedést, majd a 2,5 órás vonatutat Békéscsabára. Elénk jöttek kocsival, így a maradék 40 perces utat azzal tettük meg, Mollynak pedig - bár a kocsiba szállás nem volt ínyére - semmi gondja nem volt autózás közben, ahogy a további 3 napban egyszer sem. (Minden nap voltunk valahol autóval.)Félretéve a rengeteg számomra fontos dolgot, mint a remek vendéglátás, jó városnézés és finom kaják, ez a blog mégis Mollyról szól, így rá is térek a lényegre.
Molly most látott először kecskéket közelről. Alább a videó, nem vettem le a hangot. Igazából az elején arra válaszolok, hogy "Vigyázzak, a barna lehet, hogy neki fog menni", erre mondtam, hogy "Nem baj, Molly gyorsabban fut.". A kecskék pedig mentek oda csoportosan, hogy vajon mi ez a pöttyös, legelésző valami. Na, ahogy odaértek Molly kapcsolt és elkezdte őket terelni, de hálisten nem ugrott rá egyre sem, nem akarta őket levadászni, ahogy a kacsát, galambot szokta. A 180 fokos fordulatnál lemarad egy kecske, aki vak. Végülis barátnőm apja azt mondta, akár terelhetne is, csak meg kell tanulnia, hogy az elmaradtakat is visszaterelje meg azt, hogy ne saját ötlettől vezérelve kergesse őket, hanem parancsra... igazából vajmi keveset értek a tereléshez, de a lényeg, hogy nem ugrott rájuk.


Ezenkívül voltunk kint lovagolni, Molly hozta a formáját... még a ló jutifalit is elkezdte zabálni (ilyen gyógynövényes tömörített, nyúltápszerű valami). Persze gyanús lett, hogy nem Ranger (a tarka paci) közelében van, hanem 3 perce eltűnt és meg is találtam a kisházban. Persze jobban is eldughattam volna, mert már előtte is kipécézte.
Szemet a lójutalomfalatos zacskóra :D 

Nekem ez volt az első valódi western élményem, mert én angol stílusban szoktam lovagolni, és hiába ugyanúgy lovat ülünk meg, ha irányítani is akarjuk teljesen más segítségeket kell adni neki. Molly ebből mit sem érzékelt, ő sertepertélt körülöttünk, futott mellettünk, ha épp úgy adódott, néha meg játékra hívta volna a lovacskát.
Közös legelészés a végére :) 


Puli és goldi haverokAztán hazajöttünk Butapestre és maradt a lakásból nézelődés:Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése