2014. február 28., péntek

Frizbi videóSikerült ma levideóz(tat)ni ahogy a guruló frizbit Molly elkapja és behozza. Félreértés ne essék, nagyon jól tudom, hogy kell használni a frizbit, de hogy a kutya is megtanulja, az egy hosszabb tanulási folyamat. Valószínűleg még 4-8 hétig csak gurítani fogom, ezalatt az idő alatt megtanulja:

- biztosan megfogni mielőtt leborulna a földre,
- lábhoz vagy kézbe behozni.
- Hozzászokik a rendszeres munkához és egyre tovább tud majd koncentrálni. (Kezdtük napi 2xnéhány gurítással kb. egy hete, ma már akár 3 órán keresztül nyomhatta volna, úgy, hogy pár gurítás, 5-30 perc pihi, újra gurítás, pihi, frizbi, pihi…)
- Érdekesebb tréning, mint az engedelmes, így óriásit dob a kötődésén és élvezi is, kitombolhatja magát: fut és vadászik. Imádja, ha van más kutya a futtatóban, aki elől meg lehet szerezni elsőnek, és míg régebben valószínűleg elvitte volna a frizbit, hogy más kutyával incselkedjen, ma behozza hozzám és ha eközben bármelyik kutya zaklatni meri akkor nem rest “rászólni”, konkrétan bevédi. Ezzel nincs gondom, mert eközben nem ejti le a frizbit és áll fölé és ha vége a gyakorlásnak rögtön szalad játszani (vagy követ engem, hátha még kap…)

Időrendben ez eggyel hamarabb volt:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése