2014. február 25., kedd

Frisbee és "Fúj!"

Ma két hatalmas előrelépés történt! :) Sajnos videó nem készült, pedig érdemes lenne, és ha mindketten úgy érünk haza, akkor meg is kérem a másik gazdit. :)

1. Molly tanul frizbizni. Első lépésként a földön guruló frizbit kell felkapnia és a kezembe vagy közvetlenül elém szállítmányoznia. Első pár napon kb. 3×2 perceket gyakoroltunk, ennyi elég is volt, ma már kb. 10×2-t és mondjuk 5 gurításból négyet a kezembe kaptam vissza! :)

Párhuzamosan természetesen fejlesztjük az apportkészségét és a rugalmasságát, mikor mivel, a sípolós labda például olyannyira nagy szám, hogy jutalomfalat helyett avval is motiválható.

2. Élelemmegtagadás terén ÓRIÁSI erőlelépés. Figyelmeztetésekre még szorul, de a hatóköröm nagyobb lett, már az eddigi 10 méter helyett mondjuk 20 méteren is működik a “nem!” vagy a behívás, akkor ha kaja van. más kérdés, hogy 20 méterre csak kutyafutiban és mezőn engedem el, ahol belátom a teret, de már ott se megy el tőlem túl messze, mert ugrásszerűen megnőtt a kötődés, amióta póráz nélkül viszem (pórázt csak mutatóba viszünk). Na de elkezdtük a kínált élelem megtagadását is (= kutya nem fogad el mástól kaját kézből), a futiban kértem meg a kutyásokat. Tegnap 2x “Nem!” után Molly konkrétan menekült a kaja elől, jött oda hozzám, akár 10 méterről is, ha a kínáló mellettem állt, akkor is átsomfordált a másik oldalamra. Ma is emlékeztetni kellett erre, de szerintem nagyon jó úton halad és büszke vagyok rá! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése