2013. július 1., hétfő

Kutyasuli

!FRISS: 2014.04.01. A SULI MEGSZŰNT CSEPELEN. És ha Győző esetleg új sulit alapít, azt se tudom jó szívvel ajánlani.

Mától hivatalosan is iskolába járunk.

Molly elballagott a kutyaoviból és mostmár sokkal kisebb csoportban és komolyabban foglalkozunk a tanításával. Először hozzánk közeli iskolát szerettem volna választani, így találtunk rá az Alfa Kutyaiskolára, ahol ráadásul ingyenes óvodai és szocializációs foglalkozásokat tartanak. Az “óvoda” gyakorlatilag arról szólt, hogy a kutya a legnagyobb játékból is behívható legyen, és ha bejött, akkor a gazdira figyeljen, amíg “mehetsz”/”eredj”/bármiféle vezényszóval szabadfoglalkozást kap.
Kutya-gazdi kötődést is erősítettünk, sok-sok játékkal (birkózás) és ún. kötődés-futással.

Ez mind és a tanítási módszer (klikker, pozitív megerősítés, semmi fojtónyakörv) annyira megtetszett, hogy ma beiratkoztunk a suliba is. Ráadásul támogatják az örökbefogadást, kutyamentést.

A mai iskolai foglalkozáson ezeket vettük át (nyilván van, aki nem járt oviba). Mivel az ovival ellentétben, ahol negyedekkora helyen volt 20-30 kutya-gazdi páros, itt összesen volt három pár, így az oktatónak sem oszlott meg annyira a figyelme. És Molly extra ügyes volt. :)

A tanfolyam végére megtanuljuk az ÜL!, FEKSZIK! vezényszavakat akár séta közben alkalmazni. Molly kicsit előrehaladt a dologgal: már ismeri a szavakat, igaz,  séta közben sosem gyakoroltam vele. Tananyag még a MARAD!, az élelemmegtagadás (mind talált, mind kézből nyújtott), a pórázon lábnál követés.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése