2013. június 30., vasárnap

Alakulunk :)

A Dalmata Mentés fórumára rengeteg bejegyzést írtam az elmúlt két hónapban, de a blogot hanyagoltam. Viszont egy másik dalmatás bátorítására azt hiszem itt az ideje, hogy kézbe vegyem a billentyűzetet. :)

Mollyval többször is jártunk azóta az állatorvosnál – hányattatott kölyökkora miatt maradt még mit gyógyítani. Kiderült, hogy szegénykém emésztése, legfőképpen a belei ramaty állapotban vannak. Első “gazdijánál” alig vagy egyáltalán nem kapott enni, és a féregtelenítést sem ismerte 3 hónapos koráig. Ezután jó helyre került, ideiglenes gazdihoz, ahol viszont hízókúrára kellett fogni és aktívan féreghajtani. A hirtelen változás nem tett jót a kis törpének, úgyhogy ennek a jelei meglátszottak a székletén is: volt benne olyan, aminek nem kellett volna ott lennie.

Végül egy XIII. kerületi állatorvos segített, az amúgy is vékony Mollyt egyhetes, bélrendszeri diétára fogtuk. Kapott mellé anti- és probiotikumot – utóbbit még most is kapja -, illetve emésztőenzim serkentő természetes gyógyszereket. Újra kapott egy nagyon kombinált és erős féreghajtót is, aminek hatására 10 centis fonalférgek távoztak belőle…

Én úgy veszem észre, hogy azóta sokkal aktívabb, mint volt, sokkal többet fut és még vehemensebben játszik, mint eddig. Szerencsére úgy veszem észre, hogy mivel kölyök, a többi kutya eltűri ezt a viselkedést. Azért Molly is ért a szóból, észreveszi, ha a másik kutya unja az ugrálást. Ettől függetlenül vannak, akikben emberére akad.

A másik megnyugtató változás, hogy elkezdett hízni. Végre kezd dalmata formája lenni. Persze a boroshordó kutyákat sétáltató öregnénik szerint még mindig éheztetem, de a kis drága már több, mint 16 kiló és vészesen közelíti a 17-et. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése